Kovanie a väčšina zariadení, ktoré sú v dnešných profesionálnych kuchyniach potrebné, sú väčšinou vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Niektoré z dôvodov pre túto voľbu sú odolnosť, pevnosť, 100% recyklovateľnosť a jednoduché čistenie. Existuje však veľa rôznych druhov nehrdzavejúcej ocele, preto nižšie uvádzame krátke vysvetlenie dvoch najbežnejších typov nehrdzavejúcej ocele používaných v pohostinstve. Bežný výraz „nehrdzavejúci“ je v skutočnosti nesprávne označenie, pretože výrobky z nehrdzavejúcej ocele nikdy nie sú úplne nehrdzavejúce. Chlór a kyseliny môžu napadnúť nehrdzavejúcu oceľ a spôsobiť jej hrdzavenie. Preto tieto výrobky nepoužívajte v blízkosti nehrdzavejúcej ocele. Okrem toho poveternostné vplyvy a vlhkosť, napr. B. v pobrežných oblastiach (soľ), ovplyvňujú nehrdzavejúcu oceľ. Často používaná skratka AISI znamená „American Iron and Steel Institute“ a je to americký štandard, ktorý označuje kvalitu nehrdzavejúcej ocele. AISI 430 - NAJBEŽNEJŠIA A NAJLACNEJŠIA ZLIATINA NEREZOVEJ OCELE Nerezová oceľ AISI 430, tiež známa ako nehrdzavejúca oceľ 18/0, je jedným z najbežnejších zložení nehrdzavejúcej ocele používanej v pohostinstve. Zliatina pozostáva z 18% chrómu a 0% niklu. Ide o cenovo dostupnú zostavu z nehrdzavejúcej ocele a je ideálna na použitie v pohostinstve. Táto forma nehrdzavejúcej ocele je magnetická. AISI 304 – VŠEOBECNÉ V LEPŠÍCH PROFESIONÁLNYCH KUCHYŇACH Nerezová oceľ AISI 304, známa aj ako nehrdzavejúca oceľ 18/10, je drahšia ako AISI 430. Zliatina pozostáva z 18 % chrómu a 8 % až 12 % niklu. Vďaka tomuto zloženiu je oveľa odolnejší a odolnejší voči korózii. Tento typ nehrdzavejúcej ocele nie je magnetický.
Kovanie a väčšina zariadení, ktoré sú v dnešných profesionálnych kuchyniach potrebné, sú väčšinou vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Niektoré z dôvodov pre túto voľbu sú odolnosť, pevnosť, 100% recyklovateľnosť a jednoduché čistenie. Existuje však veľa rôznych druhov nehrdzavejúcej ocele, preto nižšie uvádzame krátke vysvetlenie dvoch najbežnejších typov nehrdzavejúcej ocele používaných v pohostinstve. Bežný výraz „nehrdzavejúci“ je v skutočnosti nesprávne označenie, pretože výrobky z nehrdzavejúcej ocele nikdy nie sú úplne nehrdzavejúce. Chlór a kyseliny môžu napadnúť nehrdzavejúcu oceľ a spôsobiť jej hrdzavenie. Preto tieto výrobky nepoužívajte v blízkosti nehrdzavejúcej ocele. Okrem toho poveternostné vplyvy a vlhkosť, napr. B. v pobrežných oblastiach (soľ), ovplyvňujú nehrdzavejúcu oceľ. Často používaná skratka AISI znamená „American Iron and Steel Institute“ a je to americký štandard, ktorý označuje kvalitu nehrdzavejúcej ocele. AISI 430 - NAJBEŽNEJŠIA A NAJLACNEJŠIA ZLIATINA NEREZOVEJ OCELE Nerezová oceľ AISI 430, tiež známa ako nehrdzavejúca oceľ 18/0, je jedným z najbežnejších zložení nehrdzavejúcej ocele používanej v pohostinstve. Zliatina pozostáva z 18% chrómu a 0% niklu. Ide o cenovo dostupnú zostavu z nehrdzavejúcej ocele a je ideálna na použitie v pohostinstve. Táto forma nehrdzavejúcej ocele je magnetická. AISI 304 – VŠEOBECNÉ V LEPŠÍCH PROFESIONÁLNYCH KUCHYŇACH Nerezová oceľ AISI 304, známa aj ako nehrdzavejúca oceľ 18/10, je drahšia ako AISI 430. Zliatina pozostáva z 18 % chrómu a 8 % až 12 % niklu. Vďaka tomuto zloženiu je oveľa odolnejší a odolnejší voči korózii. Tento typ nehrdzavejúcej ocele nie je magnetický.